Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Imagini din satelit: „Forțele armate…

Imagini din satelit: „Forțele armate ruse mută echipament militar, inclusiv sisteme de rachete antiaeriene în nordul Crimeei”

Potrivit proiectului Radio Liberty Schemes, forțele ruse mută echipament militar, inclusiv sisteme de rachete antiaeriene, în nordul Crimeei, care este un teritoriu anexat al Federației Ruse, informează Radio Svoboda Ucraina.

Echipamentul este mutat în satul Filatovka de la granița cu regiunea Herson, relatează publicația, citând datele satelitului Planet Labs pentru 6 mai. Numărul de unități de echipament militar a crescut în două secțiuni ale localității Filatovka, unde se pot vedea aproximativ 200 de vehicule blindate de luptă de diferite tipuri, precum camioane și vehicule de comandă.

În plus, acolo au apărut echipamente mari care, potrivit unui expert militar care a analizat datele din satelit, ar putea fi sisteme antiaeriene și rachete mobile.

În partea stângă, imagini din data de 27 aprilie VS. imagini (în dreapta) din data de 6 mai, Filatovka, Crimeea. Foto: Radio Svoboda Ucraina.