Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Imagini din Congresul SUA: soldaţi…

Imagini din Congresul SUA: soldaţi care dorm pe jos şi arme sprijinite de pereţi în ziua când se votează demiterea lui Trump

Capitoliul SUA, unde Camera Reprezentanţilor votează astăzi, 13 ianuarie, pentru demiterea preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, este scena unor imagini care par desprinse mai degrabă dintr-un film distopic, cu congresmeni care îşi fac cu greu loc printre zecile de militari ai Gărzii Naţionale întinşi pe jos, sau care dorm sub tablouri şi cu armele sprijinite de pereţi, scrie Digi24.

Conform New York Times, 15.000 de militari ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi în Washington D.C.

Reprezentanţii Poliţiei Capitoliului au atras atenţia asupra unor comploturi şi proteste armate de-a dreptul „macabre” care ar putea avea loc în aceste zile. Un astfel de complot ar presupune organizarea unui protest în care demonstranţi înarmaţi să înconjoare Capitoliul şi să-i execute, pur şi simplu, pe congresmenii democraţi, precum şi pe unii republicani.

Cu prilejul votului dat în Camera Reprezentanţilor pentru demiterea şi punerea sub acuzare (impeachment) a lui Donald Trump, membrii Congresului vor trece prin filtre prevăzute cu detectoare de metale, informează CNN.

 Foto: Profimedia Images