Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO/ Poză din elicopter. Delegaţia…

FOTO Poză din elicopter. Delegaţia ucraineană se află în drum către locul unde se vor desfășura negocierile

Delegaţia ucraineană se află în drum către locul unde se va desfășura cea de-a doua rundă de negocieri cu Federația Rusă.

Consilierul președintelui Ucrainei Mihail Podoleac a distribuit pe rețele o fotografie, cu descrierea „În drum spre negocieri cu Federația Rusă. Deja în elicoptere…”.

Prima rundă de negocieri, de luni, 28 februarie, dintre reprezentanții Ucrainei și Rusiei a avut loc în regiunea Gomel din Belarus. Delegația ucraineană s-a deplasat  acolo cu elicopterul polonez din Polonia. Această rută a fost aleasă din cauza neîncrederii Kievului față de partea belarusă.

În urma întâlnirii, Ucraina și Rusia au conturat „anumite decizii”, a declarat Mihail Podoleac, consilier al șefului Oficiului Președintelui Ucrainei.

Marți, 1 martie, preşedintele rus Vladimir Putin a reiterat că guvernul de la Kiev trebuie să recunoască „republicile populare” Doneţk şi Lugansk drept condiţie prealabilă pentru încheierea „operaţiunii speciale” în Ucraina, potrivit Kremlinului, citat de DPA.

Kremlinul vrea ca Ucraina să recunoască suveranitatea Rusiei asupra peninsulei Crimeea din Marea Neagră şi să se angajeze să renunţe şi în continuare la armele nucleare.

În plus, „Ucraina – prietenă cu Occidentul – trebuie să se demilitarizeze şi să adopte un statut neutru”, spune Kremlinul.

În dimineaţa zilei de 24 februarie, Rusia a invadat Ucraina, atacul fiind precedat de o declaraţie a preşedintelui rus care a transmis conaţionalilor săi că este vorba de o „operaţiune specială” pentru „demilitarizarea şi denazificarea” Ucrainei.