Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Fostul președinte al SUA Donald…

Fostul președinte al SUA Donald Trump a fost arestat înainte de punerea sub acuzare

Sursa foto: Getty Images

Fostul președinte al SUA Donald Trump a sosit marți, 4 aprilie, la un tribunal din Manhattan pentru a fi acuzat oficial, într-un moment de răscruce pentru Statele Unite, în timp ce susținătorii și criticii săi s-au adunat în fața instanței, notează Reuters.

CNN scrie că Donald Trump a fost arestat înainte de punerea sub acuzare. Trump nu va fi încătușat în urma arestării sale, întrucât va rămâne sub protecția constantă a forțelor de ordine.

Purtând un costum albastru închis și o cravată roșie, Trump, în vârstă de 76 de ani, a afișat puține emoții pe față în timp ce a salutat mulțimea adunată în fața tribunalului după ce a fost condus într-un cortegiu de mașini de la reședința sa din New York, Trump Tower.

Trump ar urma să pledeze nevinovat.

În 2016 starul de filme pentru adulți Stormy Daniels a contactat mai multe publicații media oferindu-le să le vândă versiunea ei a relației sale amoroase cu Donald Trump din 2006.

Trump a aflat despre demersurile făcute de Daniels, iar avocatul său, Michael Cohen, a plătit-o cu 130.000 de dolari pe actriță ca să nu povestească ce s-a întâmplat între cei doi.

Acest lucru nu este ilegal. Însă, când Trump l-a rambursat pe Cohen, în evidențe apare că plata ar fi fost făcută pentru a acoperi cheltuieli legale. Procurorii spun că în acest fel Trump a falsificat acte comerciale, ceea ce este o contravenție, o infracțiune penală, în New York.

Procurorii ar putea demonstra și că acțiunile lui Trump încalcă legile electorale, pentru că fostul președinte american ar fi încercat să ascundă plățile către Daniels ca să îi lase pe votanți să știe că a avut o aventură amoroasă cu actrița.