Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Fostul papă Benedict al XVI-lea…

Fostul papă Benedict al XVI-lea a murit la vârsta de 95 de ani

Sursa foto: BBC

Fostul papă Benedict al XVI-lea, primul care a demisionat în ultimele secole, a murit la vârsta de 95 de ani. Benedict al XVI-le a murit sâmbătă, 31 decembrie, la Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican, a anunțat un purtător de cuvânt al Sfântului Scaun.

„Cu tristețe informez că Papa emerit, Benedict al XVI-lea, a încetat din viaţă astăzi, la ora 9.34, în Mănăstirea Mater Ecclesiae din Vatican”, a declarat directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni.

Începând de luni, 2 ianuarie 2023, trupul neînsuflețit al Papei emerit Benedict al XVI-lea se va afla în Bazilica Sfântul Petru din Vatican, pentru despărțirea de credincioși.

De câteva zile au fost făcute informații publice despre starea de sănătate precară a fostului papă. Papa Francisc, care l-a înlocuit în fruntea Bisericii Catolice, le ceruse credincioşilor să se roage pentru el la finalul audienţei sale generale de miercuri dimineaţă.

Benedict locuia Vatican după ce a încetat să mai fie papă în 2013. Timp de sute de ani, înainte ca Benedict să devină Sfântul Părinte, papii au condus Biserica Catolică până la moartea lor.