Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Fostul medic șef al spitalului…

Fostul medic șef al spitalului din Omsk unde a fost tratat Alexei Navalny, a fost găsit

Imagine: Digi 24

Ministrul Sănătății din Omsk, Alexander Murakhovsky, care anterior conducea spitalul de urgență, unde opozantul rus Alexei Navalny a fost internat după otrăvire, a reapărut luni, 10 mai, după ce a dispărut acum câteva zile, notează Novaya Gazeta.

Potrivit sursei citate, Murakhovsky este bine și a fost transportat la spitalul din Bolshiye Uki, însă, deocamdată, nu se cunoaște motivul dispariției.

Murakhovsky a dispărut pe 7 mai în apropierea satului Pospelovo, districtul Bolsheukovsky. Oamenii legii au spus atunci că bărbatul a mers în pădure cu un ATV. Căutarea a fost complicată din cauza terenului dificil și a zonelor umede.

Murakhovsky a preluat funcția de șef al Ministerului regional al Sănătății în noiembrie anul trecut. Înainte de aceasta, el a activat în cadrul spitalului de urgență Omsk nr. 1. Numele oficialului a devenit cunoscut după ce Alexei Navalny a fost internat în instituția medicală care i-a fost încredințată după otrăvire.

Cu toate acestea, conducerea spitalului a respins atunci versiunea otrăvirii.

La scurt timp după aceea, șeful spitalului Omsk a început să aibă probleme grave de sănătate. Șeful departamentului de traumatologie și ortopedie al instituției medicale, Rustam Agishev, a murit după un accident vascular cerebral la începutul anului 2021, iar șeful adjunct al spitalului pentru anestezie și resuscitare, Serghei Maksimishin, a murit la vârsta de 56 de ani din cauza „insuficienței cardiace”.