Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Forțele armate ale Ucrainei anunță…

Forțele armate ale Ucrainei anunță că au recâștigat controlul total asupra orașului Harkov. Soldații ruși se predau și abandonează armele

Militarii ucraineni au recâștigat complet controlul asupra orașului Harkov, iar orașul este „curățat” de soldații ruși, care au predat armele și echipamentele militare. Acest lucru a fost anunțat de șeful administrației militare regionale Harkov, Oleg Sinegubov.

„Controlul asupra Harkovului este complet al nostru! Forțele Armate ale Ucrainei, Poliția Națională, Teroborona lucrează, se desfășoară o curățare completă a orașului de inamici”, a declarat oficialul.

Potrivit oficialului, soldații ruși lasă echipamente în mijlocul drumului, grupuri întregi de 5-10 persoane se predau trupelor ucrainene.

Situația din regiunea Harkov arată astfel: Chuguev este controlat complet de trupele ucrainene. Steaguri ucrainene sunt atârnate pe clădirile administrative. Ofensiva rușilor continuă în direcția Lipetsk, Volcansk și Belgorod.

A patra zi de război în Ucraina a început cu alte sancțiuni impuse Rusiei. Mai multe bănci rusești au fost excluse din platforma SWIFT. Experții prognozează că această decizie va duce la deprecierea rublei rusești. Rezervele valutare ale Rusiei au fost și ele blocate prin înghețarea activelor Băncii CentraleUcraina însă a rezistat și noaptea trecută, în ciuda bombardamentelor rusești din cele mai mari orașe.