Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Facebook a șters zeci de…

Facebook a șters zeci de conturi ale spionajului rus care aveau ca ţintă Ucraina şi alte ţări din Europa de Est

Facebook a eliminat o rețea de 78 de conturi, 29 de comunități și 11 pagini publice, care au fost asociate cu serviciul de informaţii al Federației Ruse. Acestea ar fi fost create pentru a interveni în treburile altor țări, în primul rând ale Ucrainei, scrie Meduza.

Potrivit Facebook, rețeaua de conturi fost coordonată din Rusia. Administratorii grupului au încercat să ascundă prin ce sunt conectate. Conturile au publicat știri despre Ucraina, situația din Crimeea, precum și despre operațiunea militară rusă din Siria.

Facebook a menționat că nu dorește ca rețelele sociale să fie folosite pentru a manipula oamenii. Facebook a clarificat că rețeaua de conturi a fost ștersă pentru natura activității lor și încălcarea politicii de rețea socială împotriva interferențelor străine și de stat, și nu pentru conținutul postărilor.

Din septembrie 2017, rețeaua socială raportează în mod regulat despre eliminarea conturilor false care sunt legate de Rusia. Anterior, Facebook din SUA a fost acuzat că ar fi trecut cu vederea campania publicitară care, potrivit Washingtonului, Rusia a aranjat victoria lui Donald Trump la alegerile prezidențiale.