Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Exploziile din Crimeea au deteriorat…

Exploziile din Crimeea au deteriorat calea ferată: nu mai există nicio legătură terestră cu Ucraina

Mai multe exploziile au zguduit marți un depozit de muniții și au distrus mai multe trenuri în Crimeea anexată Rusiei. Acesta este cel mai recent incident de acest fel într-o regiune pe care Moscova o folosește ca linie de aprovizionare pentru războiul din Ucraina.

Presa din Ucraina transmite că exploziile din Crimeea au deteriorat calea ferată, astfel că nu mai există nicio legătură terestră cu Ucraina.

Exploziile de dimineață din Crimeea au avariat o substație electrică și au distrus un depozit de muniție al Federației Ruse. A fost avariată și calea ferată din districtul Dzhankoy. Soldații ruși foloseau calea ferată pentru a transporta echipamente și muniție pe teritoriul Ucrainei, scrie presa rusă afiliată Kremlinului, cu referire la autoritățile de ocupație.

„Calea ferată din districtul Dzhankoy din Crimeea a fost avariată din cauza unei explozii la un depozit de muniții, au informat serviciile de urgență”, se arată în mesaj.

Deputatul popular Oleksiy Goncharenko a declarat că nu există nicio legătură feroviară între Ucraina și Crimeea ocupată.

„Toate trenurile care merg din sudul ocupat al Ucrainei către Crimeea ocupată au fost suspendate după atacul asupra Dzhankoy. Nu mai există nicio legătură feroviară. Permiteți-mi să vă reamintesc că prin Dzhankoy au fost transportate muniții, echipamente și personal”, a spus adjunctul deputatului.

Explozii au izbucnit în Crimeea marți dimineața, 16 august. Autoritățile de ocupare au crezut inițial că a avut loc un incendiu la o stație electrică. Detaliile nu au fost raportate.

În același timp, președintele poporului tătar din Crimeea, Refat Chubarov, a declarat că o unitate militară rusă a luat foc în satul Qalay (Azov) din districtul Dzhankoy din Crimeea ocupată temporar.

Anterior, deputatul popular Oleksii Goncharenko a raportat că un depozit cu muniție rusească din Crimeea a fost distrus.