Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Explozie la Ambasada Ucrainei din…

Explozie la Ambasada Ucrainei din Madrid. Un angajat al misiunii diplomatice a fost rănit

Sursa foto: Reuters

O explozie a avut loc miercuri, 30 noiembrie, la Ambasada Ucrainei din Madrid. Un angajat a fost rănit după ce a deschis o „scrisoare-capcană”. Potrivit Ministerului spaniol de Interne, persoana a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

În context, autoritățile din Ucraina au sporit securitatea la ambasadele lor din străinătate. Ministrul ucrainean al afacerilor externe, Dmytro Kuleba, a ordonat tuturor ambasadelor ucrainene din străinătate să își consolideze „urgent” securitatea, scrie Reuters.

De asemenea, ministrul i-a îndemnat pe omologii săi spanioli „să ia măsuri urgente pentru a investiga atacul”, adăugând că oricine s-ar afla în spatele atacului „nu va reuși să intimideze diplomații ucraineni sau să oprească munca lor zilnică pentru consolidarea Ucrainei și contracararea agresiunii rusești”.

Scrisoarea, care a sosit prin poștă și nu a fost scanată, a provocat „o rană foarte mică pe degetul inelar al mâinii drepte a angajatului”, a declarat Mercedes Gonzalez, reprezentanta guvernului spaniol, pentru postul de televiziune Telemadrid.

Oamenii legii investighează incidentul, a precizat poliția spaniolă. Înalta Curte a Spaniei va conduce ancheta.

Zona rezidențială din jurul ambasadei din nord-vestul Madridului a fost izolată, iar o unitate de geniști s-a deplasat la fața locului.