Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Emmanuel Macron le-a transmis rușilor…

Emmanuel Macron le-a transmis rușilor un mesaj în limba rusă

Sursa foto: Profimedia Images

Emmanuel Macron, președintele Franței, le-a adresat un mesaj pe Twitter rușilor care au curajul să protesteze față de războiul din Ucraina. Mesajul este scris în rusă.

„Astăzi stăm cot la cot cu toți rușii care nu doresc ca acest război nedemn să fie purtat în numele lor, apărăm cu curaj pacea în spiritul responsabilității și declarăm acest lucru atât în ​​Rusia, cât și în străinătate”, a scris președintele Franței.

Într-un alt mesaj, în ucraineană, Emmanuel Macron spune că aplaudă curajul poporului ucrainean care rezistă atacului.

„Aplaud curajul poporului ucrainean care rezistă sub foc. În numele francezilor, îi adresez preşedintelui Zelenski susţinerea frăţească a Franţei. El este acum imaginea onoarei, a libertăţii şi a curajului”, se arată în mesaj.

A început a opta zi a atacului lui Putin asupra Ucrainei. Explozii puternice au fost auzite în Kiev și în alte orașe ucrainene în noaptea de miercuri spre joi dimineață. Ora 06:47, sirenele de alarmă răsună în orașul ucrainean Nicolaev, iar oamenii sunt îndemnați să se adăpostească în zone sigure. Herson, cel mai mare oraş din apropierea graniţei cu peninsula Crimeea, a fost cucerit de armata rusă. Între timp, Pentagonul raportează că sutele de vehicule blindate rusești care se îndreaptă spre Kiev „rămân blocate pe traseu”.

Adunarea Generală a ONU a adoptat miercuri, 2 martie, o rezoluție prin care condamnă ofensiva Rusiei asupra Ucrainei și îi cere acesteia să-și retragă imediat toate forțele din Ucraina. Documentul a fost votat de 141 de ţări.

Duminică, Vladmir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

https://www.zdg.md/stiri/stiri-externe/live-text-a-opta-zi-de-razboi-in-ucraina-explozii-puternice-au-fost-auzite-in-kiev-izium-si-in-alte-orase-ucrainene-viceministrul-apararii-al-kazahstanului-noi-nu-sprijinim-nici-rusia-nici-ucraina/