Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   După demisia lui Boris Johnson,…

După demisia lui Boris Johnson, conservatorii se luptă pentru conducere pe măsură ce începe cursa pentru înlocuirea premierului: procurorul general al Marii Britanii – în cursă

Parlamentarii conservatori se luptă pentru o poziție în cursa pentru conducerea partidului pentru a-l înlocui pe Boris Johnson, după ce prim-ministrul a demisionat din funcția de lider conservator în urma unei revolte dramatice a cabinetului său de miniștri, transmite BBC.

Tom Tugendhat este cel mai recent parlamentar care a intrat în lupta pentru conducere, alăturându-se procurorului general Suella Braverman și Brexiteer-ului Steve Baker, care și-au arătat interesul.

Johnson plănuiește să rămână în funcția de prim-ministru până când va fi găsit un înlocuitor, până în toamnă.

Partidele de opoziție și unii conservatori vor să plece acum – dar el a numit un nou cabinet.

Un ministru nou numit, secretarul pentru Educație James Cleverly, a spus că nu este nevoie „să numiți un lider „îngrijitor”, așa cum au sugerat unii conservatori”.

Sir Geoffrey Clifton-Brown, trezorierul Comitetului din 1922 al deputaților conservatori, a spus că într-o „lume ideală” vicepremierul Dominic Raab va prelua conducerea pentru câteva săptămâni, dar acest lucru nu se va întâmpla.

„Trebuie să trăim acum cu faptul că Boris Johnson va fi prim-ministru până când un succesor va putea fi votat”, a adăugat Sir Geoffrey.

Un calendar pentru cursa pentru conducerea conservatorilor urmează să fie confirmat săptămâna viitoare, iar noul premier ar urma să fie învestit în funcție până în septembrie.

Partidul Laburist a amenințat că va încerca să detroneze imediat premierul printr-un vot de cenzură, deși pentru acest lucru ar avea nevoie de sprijin considerabil din partea conservatorilor.