Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   DOC/ Vaccinarea obligatorie în unele…

DOC Vaccinarea obligatorie în unele zone ale Rusiei, după înregistrarea a celei mai mari creșteri zilnice de cazuri noi de Covid-19

Sursa: digi24.ro
Sursa: digi24.ro

Autoritățile din Federația Rusă anunță măsuri mai dure după ce sâmbătă, 19 iunie, a fost înregistrată cea mai mare creștere zilnică de cazuri noi de Covid-19 de la începutul pandemiei. În unele zone ale țării, vaccinarea a devenit obligatorie, transmite Mediafax.

Autoritățile ruse au raportat ieri 17 906 cazuri noi de infectare, dintre care 9 120 de cazuri au fost confirmate la Moscova, ceea ce reprezintă cea mai mare creștere zilnică de cazuri confirmate de la începutul pandemiei. Astfel, în capitala Rusiei și în suburbiile acesteia au fost impuse măsuri mai dure, printre care vaccinarea obligatorie, interzicerea evenimentelor cu peste 1000 de participanți, iar barurile și restaurantele, în continuare, rămân închise.

„Perioada de incubație pe care o vedeam nu mai există. Nu mai sunt 7-10 zile pe care pacienții le petrec acasă. Acum sunt internați în spital mult mai repede, și asta într-o stare destul de gravă”, a declarat Yelena Korzhova, șefa departamentului de boli infecțioase.

Totodată, 90% dintre noile cazuri înregistrate la Moscova reprezintă cazuri confirmate cu tulpina modificată genetic a Covid-19, varianta „Delta”, transmite Digi24.

Expertul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Alexandru Rafila, spune, că dacă populaţia se vaccinează, nu vom avea motive de îngrijorare. Și Marea Britanie a raportat o creştere accentuată a infecţiilor cu tulpina „Delta”.

Varianta „Delta” a coronavirsului a ajuns din India în peste 70 de ţări şi este pe cale să devină dominantă la nivel global. Este semnalul de alarmă tras de OMS, care adaugă: evoluţia pandemiei de COVID-19 este însă foarte dinamică.

„Avem un număr foarte mic de cazuri în momentul de faţă. Remarcaţi că informaţiile legate de raportarea zilnică arată în jur de 100 de cazuri noi. E clar că nu putem discuta în momentul de faţă decât de o transmitere sporadică”, a declarat Alexandru Rafila, expert OMS.

„Nu se pune deocamdata problema unei a treia doze, sunt studii recente care sunt relevante din punct de vedere ştiinţific şi care arată că, mai ales vaccinurile bazate pe tehnologia ARN mesager oferă o bună protecţie şi faţă de varianta „Delta”, chiar dacă ceva mai mică, oricum undeva între 80% şi 90% grad de protecţie. Este un procent bun care recomandă vaccinarea”, a mai adăugat expertul.

În România au fost raportate 35 de contaminări cu această tulpină modificată genetic.