Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Dmitri Peskov, despre demisia lui…

Dmitri Peskov, despre demisia lui Anatoly Chubais: „Nu ar trebui să acordăm prea multă atenție acestei demisii”

sursa foto: gazeta.ru

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a comentat demisia lui Anatoly Chubais din funcția de reprezentant special al președintelui rus, Vladimir Putin, pentru relațiile cu organizațiile internaționale, precum și presupusa plecare a acestuia din Rusia în Turcia.

Într-un răspuns pentru Komsomolskaya Pravda, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că Anatoly Chubais nu era un fost un „angajat obișnuit” al administrației prezidențiale, ci era „pe bază de voluntariat”. Potrivit lui Peskov, nu ar trebui să acordăm prea multă atenție acestei demisii deoarece „în fiecare zi cineva se concediază din administrația prezidențială, vin noi angajați”.

„Acesta este un mecanism destul de mare și plin de viață”, explică Peskov.

De asemenea, Peskov spune că Kremlinul nu cunoaște motivele demisiei lui Anatoly Chubais și despre informațiile apărute în presă conform cărora acesta ar fi demisionat din cauza „operațiunii militare speciale” din Ucraina.

Presa din Rusia și Ucraina a scris că politicianul rus Anatoly Chubais a demisionat din funcția de reprezentant special al președintelui rus ,Vladimir Putin, pentru relațiile cu organizațiile internaționale pentru atingerea obiectivelor de dezvoltare durabilă și ar fi părăsit Rusia din cauza războiului declanșat în Ucraina.