Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cutremur în Afganistan și Pakistan.…

Cutremur în Afganistan și Pakistan. Cel puțin 13 persoane au murit și peste 90 au fost rănite

Sursa foto: CNN

Cel puțin 13 persoane au murit și peste 90 au fost rănite în Pakistan și Afganistan în urma unui cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade care s-a produs marți seară, 21 martie, informează Reuters.

Cel puțin nouă persoane au fost ucise și 44 rănite în nord-vestul Pakistanului, a declarat un oficial guvernamental pakistanez, iar spitalele din nordul provinciei Khyber Pakhtunkhwa au fost puse în stare de alertă în cursul nopții.

Între timp, cel puțin patru persoane au fost ucise și 50 rănite în Afganistan, a declarat un oficial al Ministerului Sănătății din această țară.

Case rezidențiale din ambele țări au fost, de asemenea, avariate, au declarat autoritățile.

Cutremurul a fost resimțit pe o suprafață de peste 1.000 de kilometri lățime de aproximativ 285 de milioane de persoane din Pakistan, India, Uzbekistan, Tadjikistan, Kazahstan, Kârgâzstan, Afganistan și Turkmenistan, a declarat Centrul seismologic european-mediteranean.

Epicentrul a fost localizat în munții Hindu Kush, în provincia nord-estică afgană Badakhshan, la 40 km sud-est de satul Jurm, la adâncimea considerabilă de 187 km, a precizat Institutul Geologic al SUA.

În provincia pakistaneză Khyber Pakhtunkhwa, un înalt oficial provincial Abdul Basit a declarat că, pe lângă morți și răniți, cel puțin 19 case au fost avariate.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade s-a produs marți seara, 21 martie, în nordul Afganistanului.

Cutremurul a avut o adâncime de 194 km, iar epicentrul său a fost localizat în lanțul muntos Hindu Kush, în apropiere de provincia afgană nordică Badakhshan.

Anul trecut, în estul Afganistanului s-a produs un cutremur cu magnitudinea 6,1, în urma căruia au murit peste 1.000 de persoane.

În 2005, cel puțin 73.000 de persoane au murit în urma unui cutremur cu magnitudinea de 7,6 care a lovit nordul Pakistanului.