Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   CORONAVIRUS: Povestea Adei care s-a…

CORONAVIRUS: Povestea Adei care s-a recuperat la vârsta de 104 ani

La 104 ani a învins coronavirusul de tip nou. Este istoria Adei Zanusso din Italia, devenită acum un simbol al speranței în Italia, scrie quotidiano.net.

Bunica, după zile lungi de luptă între viață și moarte, și-a revenit și este foarte vigilentă. Medicii au constatat că a fost infectată într-o casă de îngrijire medicală din zona Biella”, menționează sursa citată.

Nu este prima vârstnică în Italia care scapă de ravagiile Coronavirusului, dar cu siguranță povestea Adei Zanusso, de 104 ani, salvată aproape miraculos, a devenit un simbol al speranței în Italia și nu doar. Bătrânica, miniaturală, cu părul alb și cu mun zâmbet care dezvăluie seninătate, locuia în Rsa del Biellese. La fel ca și alți locuitori din această regiune, a fost afectată de Coronavirus. După ce a petrecut câteva zile între viață și moarte, femeia și-a revenit, a devenit conștientă și s-a recuperat incredibil de repede.

Ada locuiește în Lessona, în reședința pentru vârstnici „Maria Grazia”, care aparține Fundației Cerino Zegna. Ca și multe alte reședințe pentru vârstnici, în aceste săptămâni ale epidemiei, aceasta a cunoscut momente dramatice: cel puțin 20 din cei 53 de vârstnici aflați acolo au fost testați pozitiv și s-au îmbolnăvit. Unsprezece dintre ei erau asimptomatici, dar ceilalți aveau
greutăți de respirație, vomă și febră ridicată.

Ada Zanusso s-a născut în 1916 în Veneto. După ce s-a căsătorit, a decis să se mute în Piedmont împreună cu soțul și primii doi copii: la acea vreme în Biella era ușor să găsești un loc de muncă în domeniul textile, aflat în plină expansiune. O lungă viață de familie cu multă muncă grea, dar și cu dedicație pentru cei patru copii ai familiei. Apoi, a urmat bătrânețea, pensionarea… În urmă cu câțiva ani, după o fractură a femurului, din care, de altfel, și-a revenit foarte bine, păstrând perfect integritatea mintală, Ada s-a transferat cu traiul la azilul din Lessona, iar în această primăvară a reușit să învingă pe cel mai de temut inamic al lumii – Coronavirusul – în ciuda celor 104 ani ai săi.