Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Comandantul unei brigăzi a flotei…

Comandantul unei brigăzi a flotei ruse din Marea Neagră a murit la Mariupol. Autoritățile ruse din Sevastopol nu au confirmat informația

Sursa foto: Twitter / Shtirlitz53

Presa din Kiev și cea din Sevastopol scrie că, la 22 martie, la Mariupol a murit Alexei Șarov – comandantul brigăzii 810 a flotei ruse din Marea Neagră, care staționa la Sevastopol, scrie krymr.com.

Astfel, publicația „ForPost” de la Sevastopol relatează că, informația despre moartea lui Șarov a fost confirmată de „două surse independente, apropiate flotei ruse din Marea Negră”. Totuși, publicația nu indică în ce circumstanțe a murit ofițerul rus.

Agenția ucraineană „Ukrinform” a anunțat despre moartea lui Șarov, făcând referire la reprezentantul administrației militare de la Odesa, Serghei Bratciuk.

„Armata noastră l-a distrus pe comandantul brigăzii flotei ruse din Marea Neagră. Și așa va fi cu toți cei care încearcă să violeze femeile ucrainene. Cine încearcă să ne omoare copiii. Și nu există iertare pentru ei…”, a spus Bratciuk într-un mesaj video pe Facebook .

Censor.net de la Kiev a anunțat despre moartea lui Șarov, făcând referire la ofițerul Forțelor Armate ale Ucrainei, Anatoli Ștefan.

„Comandantul Brigării 810, colonelul Aleksei Șarov (la Mariupol). S-a rătăcit în timpul „exercițiilor militare”, dar se va întoarce acasă în modul cuvenit”, a scris el pe Twitter.

Autoritățile ruse din Sevastopol nu au confirmat oficial moartea lui Șarov.

Anterior, armata ucraineană a raportat că în timpul luptei de lângă Mariupol, a fost omorât comandantul adjunct al flotei ruse, Andrei Palii. Moartea lui Palii a fost confirmată de șeful rus al Sevastopolului, Mihail Razvozhaev.

Anterior, autoritățile ruse din Sevastopol au recunoscut că cel puțin 11 militari ruși care locuiau în oraș au fost uciși.

Pe 23 martie, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat că Rusia a pierdut deja aproximativ 15.600 de militari în războiul din Ucraina.

De cealaltă parte, Rusia a raportat, încă pe 2 martie, că armata rusă a pierdut 498 de soldați în „operațiunea specială” din Ucraina. De atunci, Ministerul rus al Apărării nu a mai prezentata date despre pierderile suferite de armata rusă. Zilele trecute, pe site-ul ziarului rus „Komsomolskaya Pravda” au apărut informații precum că „Ministerul rus al Apărării ar anunța că în timpul operațiunii speciale din Ucraina, 9.861 de soldați ruși au murit, iar 16.153 au fost răniți”.

Ulterior, „Komsomolskaya Pravda” a anunțat că site-ul i-a fost spart, iar informațiile apărut sunt un fake.