Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cetățenii R. Moldova, cu acte…

Cetățenii R. Moldova, cu acte expirate de ședere în Federația Rusă, au la dispoziție încă patru zile pentru a le înnoi

Cetățenii R. Moldova, cu acte expirate de ședere în Federația Rusă, au la dispoziție încă patru zile pentru a le înnoi, fără a fi sancționați.

În aprilie curent, autorităților din Rusia au anunțat despre faptul că cetățenii străini pot să-și perfecteze actele până pe 15 iunie 2021.

În luna martie curent și secția consulară a Ambasadei R. Moldova în Federația Rusă informa că cetățenii moldoveni aflați în Rusia, posesori ai actelor de ședere temporară sau permanentă, care au expirat în timpul perioadei de pandemie COVID-19, urmează să-și perfecteze acte noi de ședere până pe 15 iunie 2021. În caz contrar, potriviti misiunii diplomatice, cetățenii depistați cu acte expirate riscă să fie sancționați.

Printr-un decret al președintelui Vladimir Putin, din aprilie 2020, „Cu privire la măsurile temporare de soluționare a statutului juridic al cetățenilor străini și apatrizilor din Federația Rusă în legătură cu amenințarea extinderii infecției COVID-19”, cetățenilor străini, care se află pe teritoriul Federației Ruse cu încălcarea regulilor de ședere, stabilite de legislația în materie de migrație, li s-a oferit posibilitatea de a-și stabili statutul juridic fără a le fi aplicate sancțiuni.