Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Certificatul digital COVID devine obligatoriu…

Certificatul digital COVID devine obligatoriu pentru accesul în clădirile Parlamentului European

Certificatul digital COVID devine obligatoriu pentru accesul în clădirile Parlamentului European, începând din 3 noiembrie, inclusiv pentru jurnaliști. Un anunț în acest sens a fost făcut, la 29 octombrie, de către reprezentanții Parlamentului European printr-un comunicat de presă.

De la începutul lunii viitoare, toate persoanele care intră în clădirile Parlamentului din cele trei locații ale instituției trebuie să prezinte certificatul verde. Actul dovedește fie că o persoană a primit schema completă de vaccinare anti-Covid, că are imunitate dobândită după trecerea prin boală sau un rezultat negativ recent al unui test PCR.

Totodată, vor rămâne în vigoare măsurile de protecție deja existente, cum ar fi purtarea obligatorie a măștii sanitare și măsurarea temperaturii la intrarea în clădirile Parlamentului.

Potrivit notei informative, măsura va permite deputaților europeni revenirea la ședințele personale pentru activitățile parlamentare, garantând în același timp siguranța parlamentarilor. Amintim că această măsură era valabilă pentru vizitatorii externi încă de la începutul lunii septembrie.

Măsura, luată de Birou, va permite deputaților europeni revenirea la ședințele personale pentru activitățile parlamentare, garantând în același timp siguranța. Decizia ține cont de specificul Parlamentului European, al unei instituții care reunește deputați europeni și alți actori care călătoresc în și dinspre diferite state membre în mod regulat și diferențele semnificative de nivel de vaccinare din statele membre, potrivit celor mai recente date ECDC.

Datele cu caracter personal preluate din Certificat în timpul procesului de scanare vor cuprinde doar numele titularului, autenticitatea și valabilitatea Certificatului. Datele cu caracter personal vor fi prelucrate în conformitate cu Regulamentul (UE) 2018/1725 și utilizarea acestora se va limita strict la acordarea accesului la clădirile Parlamentului.