Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cel puțin 16 persoane au…

Cel puțin 16 persoane au murit în vestul Rusiei după ce au băut cidru otrăvit

Sursa foto: Telegram/МВД

Cel puțin 16 ruși au murit, iar 19 au fost internați în spital în regiunea rusă Ulianovsk, după ce au băut cidru otrăvit. Băutura otrăvită a fost comercializată sub eticheta „Domnul Cidru” și a fost adusă în regiune pe râul Volga în butoaie de 30 de litri, a declarat guvernatorul local Alexei Russkih.

Potrivit presei locale, încă nu se știe exact ce a cauzat intoxicația, dar experții sugerează că băuturile conțineau metanol, care este mult mai toxic decât etanolul folosit în băuturile alcoolice. Autoritățile ruse urmează să confiște bunurile afectate, a mai spus guvernatorul.

„Potrivit informațiilor noastre, printre victime este și o fată minoră. Forțele de ordine urmează să stabilească cum a făcut rost tânăra de băutura cu conținut de alcool”, a adăugat guvernatorul regiunii Ulianovsk.

Cazurile de intoxicații cu băuturi alcoolice de calitate inferioară sunt des întâlnite în Rusia. Novaya Gazeta Europa scrie că în ianuarie anul trecut, în regiunea Tiumeni au fost reținute zece persoane care vindeau alcool metilic sub masca vodcă Rodniki Sibiri.

Rusia a înăsprit controalele privind producția și comercializarea de lichide ce conțin cantități ridicate de etanol după ce 77 de persoane au murit în Siberia în 2016 din cauza consumării unor băuturi alcoolice contrafăcute, scrie Reuters. Însă consumul de alcool produs în casă rămâne o problemă semnificativă în țară, notează Reuters. În 2021, 29 de persoane au murit după ce au consumat băuturi spirtoase produse local care conțineau metanol, în orașul Ekaterinburg.