Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cancelarul german avertizează că pandemia…

Cancelarul german avertizează că pandemia nu trebuie să împiedice realizarea egalității de gen: „Toate eforturile noastre presupun oportunități egale pentru bărbați și femei”

Cancelarul german Angela Merkel a avertizat sâmbătă, 6 martie, că pandemia de coronavirus nu trebuie folosită drept scuză pentru a anula progresul realizat în domeniul rolurilor de gen dezavantajoase pentru femei, notează DPA.

Potrivit Agerpres, sarcinile îngrijirii copiilor şi cele referitoare la educaţia la domiciliu pe perioada pandemiei, la care se adaugă activităţile profesionale, au căzut în mod inegal asupra femeilor, a spus Merkel în podcastul său săptămânal.

În acest scop, Guvernul federal ia măsuri ca să permită reconcilierea îngrijirea copiilor cu activităţile profesionale, prin extinderea unităţilor dedicate copiilor, în special celor de vârstă preşcolară.

„Toate eforturile noastre presupun nimic mai mult, dar nici mai puţin, decât oportunităţi egale pentru bărbaţi şi femei. Este inacceptabil ca femeile să joace un rol decisiv în susţinerea societăţii în care trăim, dar, în acelaşi timp, să nu participe în mod egal la decizii importante în politică, economie şi societate'”, a spus cancelarul.

Merkel a mai subliniat că peste 75% dintre angajaţii sectorului sanitar sunt femei, dar doar 30% dintre acestea ocupă funcţii de conducere.