Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Boris Johnson va demisiona din…

Boris Johnson va demisiona din funcția de premier al Marii Britanii – presa internațională

Boris Johnson își va anunța joi demisia din funcția de prim-ministru britanic, a declarat o sursă guvernamentală, după ce a fost abandonat de miniștri și parlamentarii Partidului său Conservator, care au declarat că Johnson nu mai este apt să guverneze, scrie Reuters.

Cu opt miniștri, inclusiv doi secretari de stat, care și-au dat demisia în ultimele două ore, Johnson, considerat izolat și neputincios de către analiștii britanici, a fost pus să „se încline în fața inevitabilului” și să declare că joi, mai târziu, își va da demisia.

Biroul său din Downing Street a confirmat că Johnson va face o declarație oficială, joi, mai târziu

După mai multe zile în care s-a luptat pentru funcția lui, Johnson a fost abandonat de toți aliați, cu excepția unor câțiva, după ce ultimul dintr-o serie de scandaluri le-a spulberat dorința de a-l sprijini.

BBC transmite că Boris Johnson urmează să demisioneze astăzi din funcția de lider conservator, după alte demisii ministeriale în această dimineață, dar, potrivit jurnaliștilor de la BBC, el plănuiește să continue să servească ca prim-ministru până în toamnă pentru a permite ca organizarea unui concurs pentru alegerea conducerii conservatorilor să aibă loc în vară.

Liderul laburist, Keir Starmer, salută vestea, spunând că conservatorii „au provocat haos în țară” în timpul unei crize globale. Unii deputați conservatori îi cer să demisioneze imediat după ce mai mult de 50 de miniștri și asistenți guvernamentali au părăsit guvernul său.

Miercuri seara, Boris Johnson l-a demis pe Michael Gove după ce secretarul de la Leveling Up i-a spus să renunțe la funcția de premier.

„Toate cele patru națiuni au nevoie de un guvern stabil al Regatului Unit și, prin urmare, sunt încântat să văd că prim-ministrul a făcut acum ceea ce trebuie și a fost de acord să demisioneze”, spune primul ministru galez Mark Drakeford.