Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Biden va participa la summiturile…

Biden va participa la summiturile G7 și NATO la sfârșitul lunii iunie. Oficialii vor discuta despre războiul din Ucraina și crizele alimentară și energetică

Sursa foto: Reuters

Președintele SUA, Joe Biden, se va deplasa în Germania pentru un summit G7 și ulterior în Spania pentru un summit NATO la sfârșitul lunii iunie, a declarat miercuri, 8 iunie, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, transmite Reuters.

Biden va participa la summitul G7 de la Schloss Elmau, în sudul Germaniei, pe 25 iunie, unde liderii vor discuta despre războiul din Ucraina și despre crizele alimentară și energetică pe care acesta le-a declanșat.

La reuniunea NATO de la Madrid din 28 iunie, se așteaptă ca aliații să se concentreze asupra „transformării NATO în următorul deceniu”, potrivit lui Karine Jean-Pierre.

G7 reprezintă un forum internațional al guvernelor unor state dezvoltate din punct de vedere economic, tehnologic și militar: Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord și Statele Unite ale Americii.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Miercuri, 8 iunie, administrația președintelui american Joe Biden a emis noi restricții de investiții care le interzic americanilor să cumpere acțiuni și obligațiuni rusești. Interdicția este cea mai recentă măsură luată de oficialii americani pentru a intensifica presiunea financiară asupra Rusiei ca răspuns la invazia Moscovei în Ucraina, scrie CNN.

Astfel, investitorilor americani le este interzis să cumpere „atât titluri de creanță și acțiuni noi, cât și existente, emise de o entitate din Federația Rusă”. Americanii vor avea în continuare voie să vândă acțiuni și obligațiuni rusești, deși numai către o „persoană din afara SUA”.