Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Biden va anunța sancțiuni suplimentare…

Biden va anunța sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei în timpul călătoriei în Europa: noile sancțiuni vor viza trei fronturi principale

Președintele american Joe Biden intenționează să anunțe un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei în timpul vizitei sale în Europa săptămâna aceasta, inclusiv măsuri pentru a reprima evaziunea sancțiunilor, a declarat marți, consilierul pentru securitate națională a Casei Albe, Jake Sullivan, la o conferință de presă.

De ce contează: președintele ucrainean Volodimir Zelensky a cerut Occidentului să impună noi sancțiuni „în fiecare săptămână până când mașina militară rusă se oprește”.

Ce trebuie de urmărit: Biden va călători miercuri la Bruxelles pentru întâlniri de urgență cu liderii NATO, G7 și Uniunea Europeană, înainte de a merge la Varșovia pentru a se întâlni cu președintele Poloniei și cu experții implicați în eforturile umanitare pentru depășirea crizei ucrainene.

Consilierul pentru securitate națională a Casei Albe, Jake Sullivan, a spus că Biden va coordona cu aliații pentru a anunța acțiuni pe cele trei fronturi principale ale răspunsului Occidentului la invazia Rusiei: furnizarea de ajutor militar suplimentar Ucrainei, impunerea și înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei și întărirea flancului estic al NATO.

Biden va anunța, de asemenea, „acțiuni comune pentru îmbunătățirea securității energetice europene” și contribuții suplimentare ale SUA la un „răspuns umanitar coordonat”, a adăugat Sullivan.

Imaginea de ansamblu: Sullivan a spus că SUA consideră că Vladimir Putin a „eșuat vădit” în „toate cele trei obiective” pe care și le-a propus să le îndeplinească prin invazia sa – subjugarea Ucrainei, sporirea puterii și prestigiului Rusiei și împărțirea și slăbirea Occidentului.

Afirmația se aliniază cu evaluările Pentagonului și ale altor oficiali occidentali cu privire la situația militară rusă din Ucraina, care în multe privințe a ajuns într-un impas mortal.

Un înalt oficial american al apărării a declarat marți reporterilor că există „indicații” că Ucraina este „acum capabilă și dispusă să recupereze teritoriul” confiscat inițial de forțele ruse, care continuă să întâmpine un număr mare de probleme grave de logistică, dar și care continuă să înregistrez un număr mare de victime.

Ce spun ei: „Rusia nu va lua niciodată Ucraina de la poporul ucrainean”, a spus Sullivan de pe podiumul Casei Albe.

Sullivan a avertizat: „Vor urma zile grele în Ucraina, cele mai grele pentru trupele ucrainene de pe linia frontului și pentru civilii sub bombardamentul rusesc”.