Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Biden, despre invazia rusă în…

Biden, despre invazia rusă în Ucraina, în fața Congresului: „Putin habar nu are ce urmează”. Parlamentarii americani au aplăudat intervenția președintelui american

Președintele american, Joe Biden, „l-a atacat” dur pe președintele rus Vladimir Putin și i-a condus marți pe parlamentarii democrați și republicani într-o rară demonstrație de unitate în discurs în discursul său despre Starea Uniunii.

„E important pentru fiecare dintre noi, dacă poți să stai în picioare, să stai în picioare și să trimiți un semnal inconfundabil Ucrainei și lumii”, i-a îndemnat Biden pe democrați și republicani.

Parlamentarii care sunt profund divizați în privința taxelor, dreptului de vot și siguranței armelor s-au unit pentru a aplauda Ucraina, mulți fluturând steaguri ucrainene și aplaudând în Camera Reprezentanților. Mai multe femei membre ale Congresului au purtat haine în culorile steagului ucrainean, galben și albastru, transmite Reuters.

Într-o abatere de la remarcile pregătite, Biden a spus despre Putin: „Nu are idee ce urmează”.

Biden căuta să-și reseteze președinția după un prim an de mandat marcat de o creștere economică rapidă și de trilioane de dolari investite în programe noi, dar afectat de cea mai mare inflație din ultimii 40 de ani și de o pandemie de coronavirus persistentă.

Discursul anual în fața Congresului i-a oferit lui Biden o platformă pentru a-și evidenția agenda, a-i liniști pe americanii supărați și a încerca să-și sporească cifrele lente ale sondajelor, pe fondul avertismentelor îngrozitoare, colegii săi democrați s-ar putea confrunta cu pierderi la alegerile pentru Congres din noiembrie.