Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Belarus a fost lipsită de…

Belarus a fost lipsită de dreptul de a organiza Campionatul mondial de hochei

Belarus a fost lipsită de dreptul de a organiza Campionatul mondial de hochei 2021. Decizia a fost luată luni, în cadrul ședinței Consiliului Federației Internaționale de Hochei: „Din cauza problemelor de securitate, care sunt în afara controlului IIHF, Consiliul federației a confirmat astăzi că decizia de a amâna Campionatul mondial de hochei pe gheață de la Minsk este inevitabilă”, potrivit Euroradio.

Meciurile vor fi mutate din Belarus în altă țară (locul va deveni cunoscut mai târziu), anunță Euroradio.

Motivul privării Belarusului de dreptul de a desfășura Campionatul este situația din țara după august 2020: reținerea a zeci de mii de protestatari pașnici, presiunea asupra sportivilor pentru exprimarea poziției lor civice, prezența a aproape două sute de deținuți politici.

Belarus trebuia să organizeze Campionatul mondial împreună cu Letonia. Cu toate acestea, Riga a refuzat să desfășoare competiția în comun din cauza încălcărilor în masă a drepturilor omului.

Recent, în Belarus a sosit șeful Federației Internaționale de Hochei Rene Fazel, care mai spera încă în organizarea Campionatului în Belarus. Cu toate acestea, îmbrățișările sale cu Lukașenko au provocat un adevărat scandal și funcționarul sportiv a fost nevoit să se justifice.