Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile ucrainene susțin că primarul…

Autoritățile ucrainene susțin că primarul din Gostomel a fost ucis de militari ruși în timp ce distribuia pâine și medicamente în oraș

Foto via Facebook

Primarul localităţii Gostomel, Iuri Prylypko, a fost ucis în timp ce distribuia pâine şi medicamente, împreună cu fraţii săi, Ruslan Karpenkom şi Ivan Zore, anunță autoritățile locale.

„Nimeni nu l-a obligat să se ducă în faţa gloanţelor sau invadatoriloor”, deşi „ar fi putut, la fel ca alte mii, să stea într-o pivniţă. A murit pentru comunitate, a murit pentru Gostomel, a murit ca un erou”,menționează autoritățile ucrianene în mesaj.

„Dată fiind situaţia, este imposibil să aibă loc funeralii” şi îndeamnă la „amintire” şi „la rugăciuni” pentru Iuri Prylypko.

Situată la nord nord-vest de Kiev, localitatea Gostomel este scena unor lupte intense între trupele ruse şi cele ucrainene de la începutul războiului, în special datorită aeroportului din apropiere.

A început a douăsprezea zi de confruntări militare între trupele militare ruse și forțele defensive ucrainene. O nouă rundă de negocieri dintre Rusia și Ucraina cu privire la încetarea acțiunilor militare din Ucraina este programată pentru luni, 7 martie. Mai mulți civili au murit în Irpin, după ce trupele ruse au deschis focul asupra oamenilor care încercau să fugă din oraș. 

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina