Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile ucrainene: De la începutul…

Autoritățile ucrainene: De la începutul războiului în Ucraina, 121 de copii au murit, iar 167 au fost răniți

Oficiul procurorului general al Ucrainei anunță că de la începutul războiului și până în prezent, perioada 24 februarie – 23 martie, 121 de copii au murit, iar 167 au fost răniți.

Datele prezentate de autoritățile ucrainene arată că, cele mai multe victime în rândul copiilor sunt în Kiev – 61, Harkov – 41, Donețk – 40, Cernihiv – 32, Nikolaev – 24, Capital – 16, Jitomir – 15, Herson – 15 și Sumî.

În regiunea Donețk, armata rusă continuă să bombardeze orașele și zonele rezidențiale în care se află civili. În noaptea de 22 martie 2022, un obuz a lovit în regiunea Rubijnaia, Luhansk. Trei oameni au murit, doi dintre ei erau copii, mai anunță Oficiul procurorului general al Ucrainei.

Totodată, din cauza bombardamentelor zilnice, 548 de instituții de învățământ au fost avariate, iar 72 dintre ele au fost complet distruse. Cea mai gravă situație este în regiunile Donețk, Harkov, Nikolaev, Sumî, Kiev, Herson, Cernihiv și în orașul Kiev.

Oficiul procurorului general al Ucrainei menționează că acestea ar fi date preliminare, iar numărul real al victimelor și al distrugerilor ar putea fi mult mai mare. „Temporar, este imposibilă stabilirea cifrelor exacte în zonele de luptă și pe teritoriile ocupate temporar”.

Miercuri, 23 martie, este a 28-a zi de război în Ucraina. Trupele ruse continuă bombardamentele în mai multe regiuni din Ucraina. La Mariupol, militarii ruși au continuat să atace cu focuri de artilerie, dar și cu lovituri de la mare distanță.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina