Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile spaniole au interceptat o…

Autoritățile spaniole au interceptat o navă care transporta 4,35 tone de cocaină. Patru persoane, inclusiv un moldovean, reținute

Autoritățile spaniole au interceptat o barcă semi-rigidă, la sud de Insulele Canare, în timp ce transporta aproximativ 4.350 de kilograme (4,35 de tone, n.red.) de cocaină. Patru membri ai echipajului, printre care un traficant de droguri din Galicia, un moldovean, un român și un marocan au fost arestați, se spune într-un comunicat de presă.

La operațiune au participat reprezentanți ai Agenției Naționale de Combatere a Criminalității (NCA) din Regatul Unit și ai Agenției de Combatere a Drogurilor (DEA) din Statele Unite, dar și ai altor instituții importante.

„(…) După interceptarea și urcarea la bordul navei, încărcătura acesteia, care consta în 4.350 de kilograme de cocaină, a fost imediat verificată. În plus, au fost arestați patru membri ai echipajului, printre care un traficant de droguri din Galicia, cunoscut de către forțele de securitate, de naționalitate spaniolă, română, marocană și moldovenească (…).

Acest tip de ambarcațiune, folosită în Atlantic, are nevoie de asistență periodică pentru a fi aprovizionată cu apă, alimente și combustibil. Operațiunea nu este încheiată, iar posibila prezență în zonă a altor nave care ar putea fi implicate este în curs de investigare, astfel că nu sunt excluse noi operațiuni (…)”, precizează autoritățile spaniole.

Operațiunea s-a desfășurat în cadrul luptei împotriva traficului de droguri pe așa-numita „rută atlantică a cocainei”, cunoscută pentru faptul că este folosită de tot felul de nave provenite din America de Sud, care transbordează substanțe narcotice în mijlocul Atlanticului pentru a le introduce ulterior pe continentul european.