Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Atac asupra jurnaliștilor de la…

Atac asupra jurnaliștilor de la Postul de Radio „Svoboda” din Erevan, după semnarea acordui de încetare a conflictului din Nagorno-Karabah

Câteva zeci de persoane au atacat biroul Postului de Radio „Svoboda”, Aceștia au încercat să deterioreze echipamentul și au bătut angajații postului de radio. Atacul are loc după ce Azerbaidjanul şi Armenia au semnat sub egida Rusiei un acord pentru a pune capăt ostilităţilor în conflictul din Nagorno-Karabah.

După cum a comunicat publicația „Nodul Caucazian”, nemulțumiți de semnarea Acordului de Pace cu Azerbaidjanul, locuitorii Erevanului au intrat în noaptea de 10 noiembrie în sediul Guvernului Armeniei și au cerut demisia premierului Nicol Pașinean. Ei au intrat în clădirea Parlamentului și s-au îndreptat spre sediile guvernamentale pentru a se întâlni cu conducerea țării. Participanții la protest l-au atacat și pe președintele Parlamentului Armeniei, Ararat Mirzoian, bătându-l.

Liderii Azerbaidjanului, Armeniei și Rusiei au semnat o declarație de armistițiu în zona Karabah. Totodată, prim-ministrul Armeniei, Nicol Pașinean, a scris pe pagina sa de Facebook că a luat o decizie grea pentru el și poporul său. Președintele Nagorno-Karabahului, Araik Arutiunean, a fost de acord să înceteze conflictul pentru a evita numeroasele victime și pierderea totală a teritoriului.

Biroul armean al Postului de Radio „Svoboda” și jurnaliștii acestuia au fost atacați în Erevan, a declarat astăzi „Kommersant” cu referire la Uniunea Jurnaliștilor din Armenia.

„Oficiul din Erevan al Postului de Radio „Svoboda” a fost atacat de persoane necunoscute. Atacatorii au încercat să deterioreze tehnica. Potrivit datelor preliminare, au fost atacați și jurnaliștii postului de radio”, a declarat pentru publicație reprezentantul Uniunii Jurnaliștilor din Armenia.

Persoanele care au comis atacul nu au fost încă identificate. Jurnaliștii postului de radio au fost, de asemenea, atacați, dar nu există informații exacte despre numărul victimelor.

Atacul a fost comis de aproximativ 40 de persoane. „Câțiva zeci de tineri – aproximativ 40 de oameni au atacat biroul Postului de Radio „Svoboda”. Atacatorii au vrut să spargă serverele, astfel încât să nu poată difuza. Au încercat să spargă ușa, m-au lovit pe mine și pe operator”, a declarat corespondentul serviciului armean al Postului de Radio „Svoboda”, Artak Hambartsumyan.

Acțiuni ample de luptă în zona conflictului din Nagorno-Karabah au început pe 27 septembrie.

Sursa:
Kavkaz uzel