Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Arestovich a vorbit despre prima…

Arestovich a vorbit despre prima ofensivă a Forțelor Armate ale Ucrainei în Donbass: există o veste bună

Forțele ucrainene își consolidează acum pozițiile la periferia Gorlovka. Asta spune Aleksey Arestovich, consilier al șefului biroului președintelui Volodimir Zelensky, care anunță că, pentru prima dată, forțele armate ale Ucrainei au intrat în ofensiva în Donbass și, în special, au avansat la periferia Gorlovka ocupată în regiunea Donețk.

Potrivit unui corespondent UNIAN, Arestovich a spus acest lucru în timpul unui briefing online, care a fost difuzat pe rețeaua de socializare Facebook .

„Zona Gorlovka, sunt vești bune. Majoritatea unităților noastre își mențin pozițiile, iar una dintre brigăzile noastre a avansat chiar până la periferia Gorlovka. Acum câștigă teren acolo și probabil vor dezvolta ofensiva. Acestea nu pot fi decât vești bune, pentru că pentru prima dată în șapte zile de război, unitățile noastre au intrat în ofensivă într-o direcție separată. Și cred că aceasta nu este ultima ofensivă și nici ultima contraofensivă, și va fi un moment – va veni în curând acel moment când ne vom elibera pământul, și nu doar, ci îl vom apăra mai departe”, a subliniat Arestovich.

Anterior, armata ucraineană a raportat că soldații celui de-al 95-lea ODSHB au intrat într-adevăr în Gorlovka și au provocat pagube semnificative armatei ruse. Potrivit armatei, brigada nu a reușit să pună un punct de sprijin în oraș din cauza unui atac puternic al rușilor.