Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Anchetă penală în România, după…

Anchetă penală în România, după ce un pacient a fost vaccinat la rapel cu Moderna, în loc de Pfizer

În România, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru neglijenţă în serviciu după ce un bărbat care s-a prezentat marţi dimineaţă la un centru de vaccinare din Târgu Jiu a fost vaccinat, a doua oară, cu o doză de Moderna în loc de Pfizer, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

La data de 9 februarie, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul zilei de astăzi, un bărbat de 69 ani, din municipiul Târgu Jiu, s-a prezentat la Centrul de vaccinare ‘Stadion Municipal’ din municipiul Târgu Jiu, în vederea administrării celei de-a doua doze (rapel) a vaccinului contra virusului COVID-19, iar cadrele medicale ar fi îndeplinit defectuos procedura de vaccinare, în sensul că i-ar fi administrat bărbatului o altă doză de vaccin decât cea administrată în primă fază. În cauză a fost întocmit dosar penal, poliţiştii continuând cercetările in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de neglijenţă în serviciu”, menţionează IPJ Gorj.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a precizat că în urma incidentului petrecut în centrul de vaccinare din Târgu Jiu, unde un pacient a fost vaccinat la prima doză cu Pfizer și la rapel cu Moderna, nu se pune problema unui risc medical suplimentar pentru persoana în cauză. Bărbatul nu va primi o altă doză de vaccin Pfizer, susțin reprezentanții CNCAV.