Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Alte peste o sută de…

Alte peste o sută de cadavre ale victimelor bombardamentelor rusești au fost găsite la Mariupol: nu urmează să fie îngropate

La Mariupol, regiunea devastată și controlată de ruși, au fost găsite alte peste 100 de cadavre ale oamenilor uciși în bombardamentele lansate de armata rusă acolo. Anunțul a fost făcut luni de consilierul primarului Mariupol Petro Andryushchenko.

„Mariupol, deocamdată, noi constatări triste. În timpul inspecției clădirilor din cartierul Mal Stânga în casa atacată cu o bombă de la intersecția Bulevardul Victoriei și Bulevardul Meotida au găsit peste 100 de cadavre ucise în urma bombardamentelor. Cadavrele sunt încă sub moloz”, a raportat el.

Potrivit lui Andryushchenko, exhumarea continuă în oraș.

„Se acordă prioritate curților școlilor și grădinițelor. După exhumare, aici se tratează gropile de mirosurile. Nu se efectuează tratamente pe străzi și în curți după exhumări”, a adăugat acesta.

După cum a raportat UNIAN, în Mariupol ocupat, ocupanții efectuează un „recensământ” a persoanelor decedate și nu permit ca morții să fie evacuți și îngropați.

Mariupol, fost oraș portuar înfloritor, cu o populație de aproximativ 440 000 de locuitori, a fost distrus de armata rusă de la începutul invaziei ruse.

Aproximativ 21 000 de oameni au murit în Mariupol de la începutul războiului, potrivit primarului Vadim Boicenko.