Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Alexey Navalny a fost externat…

Alexey Navalny a fost externat din clinica din Germania: urmează procesul de recuperare

Opozantul rus Alexei Navalny a fost externat din staționarul clinicii germane Charite. Instituția medicală a emis marți, 22 septembrie, un comunicat în acest sens.

Medicii din cadrul clinicii din Berlin menționează că starea de sănătate a lui Alexei Navalny s-a îmbunătățit considerabil, astfel că a fost luată decizia ca opozantul rus să fie externat din staționar. Urmează ca acesta să fie supus unui proces de recuperare.

Alexei Navalny a stat 32 de zile în spitalul Charite, dintre care 24 de zile a fost internat la terapie intensivă.

Potrivit progreselor înregistrate și stării de sănătate actuale a lui Navalny, medicii susțin că este posibilă recuperarea totală a acestuia. Totodata, medicii germani menționează în nota informativă că este încă devreme pentru a evalua efectele, pe termen lung, pe care le poate avea asupra sănătății lui Alexey Navalny, în urma otrăvirii.

Spitalizat la sfârşitul lunii august în Siberia, în comă, după ce i se făcuse rău în avion, Navalny, în vârstă de 44 de aninaval a fost transferat la Berlin, unde medicii au concluzionat că el a fost otrăvit cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok, conceput în perioada sovietică în scopuri militare.

Berlinul şi partenerii săi occidentali cer explicaţii Moscovei, care respinge categoric aceste acuzaţii şi deocamdată a iniţiat doar verificări preliminare în acest caz, fără a declanşa o anchetă.