Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   11 septembrie 2001. După 20…

11 septembrie 2001. După 20 de ani, autoritățile americane au decis redeschiderea dosarelor

Sursa foto: Los Angeles Times

Mai multe familii au trimis scrisori actualului președinte al SUA, Joe Biden, în legătură cu  dosarul, neclarificat deocamdată, legat de evenimentele din 11 septembrie 2001.

FBI a decis să reexamineze acest dosar care a fost trimis de către magistrații din New York. Potrivit FBI, se va lua în calcul prerogativa dezvăluirii mai multor detalii, lucru care nu a fost posibil până acum. „Aceste detalii vor fi făcute treptat și cât mai curând posibil”, transmite Poliția federală.

Într-un comunicat de presă, președintele american, Joe Biden, a transmis că salută această decizie de dezvăluire a mai multe detalii despre acel incident.

S-a decis reexaminarea acestui dosar, al cărui subiect este unul sensibil pentru întreg poporul american. În septembrie 2021, se împlinesc 20 de ani de la atacurile turnurilor gemene de la World Trade Center și a Pentagonului.

În scrisoarea publicată de către familiile victimelor, de către supraviețuitorii atentatelor și salvatorii implicați în acțiuni de salvare din timpul tragicului eveniment, se menționează că președintele Joe Biden nu va fi binevenit dacă nu se va ține de cuvânt, adică dacă nu va face public noi detalii despre acel act terorist. Acea scrisoare a fost semnată de către 1700 de persoane, potrivit presei americane și Agerpres.

Joe Biden a promis că va fi prezent, pe 11 septembrie, la comemorarea a 20 de ani de la atacul terorist asupra turnurilor gemene și asupra Pentagonului.