Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   UE susține creșterea economică a…

UE susține creșterea economică a șapte localități din R. Moldova, prin asistență financiară de 2,6 milioane de euro, anunță Guvernul

Sursa foto: Guvernul R. Moldova/ Facebook

UE susține creșterea economică a șapte localități din R. Moldova prin asistență financiară de 2,6 milioane de euro, anunță reprezentanții Guvernului miercuri, 22 decembrie.

Conform Executivului, astăzi a avut loc ceremonia de acordare a granturilor pentru șapte primării din R. Moldova în cadrul Inițiativei „Primarii pentru Creștere Economică” (M4EG), finanțată de UE și implementată de PNUD.

„Granturile sunt acordate pentru șapte localități în baza unui proces de aplicare riguros și a unei selecții competitive, organizate între țările Parteneriatului Estic. Sprijinul total al Inițiativei „Primarii pentru Creștere Economică” pentru șapte autorități publice locale (APL) din R. Moldova constituie 2 915 533 de euro, din care 2 595 829 de euro sunt oferiți de Uniunea Europeană și 319 719 de euro reprezintă contribuția autorităților publice locale”, se arată în nota informativă a instituției.

Patru APL-uri – Căușeni, Cărpineni, Șoldănești și Ungheni – au semnat un contract pentru a livra rezultate tangibile pentru cetățenii locali, în rezultatul apelului pentru propuneri de „proiecte-pilot” din prima etapă a programului, lansat în februarie 2021, care a constat în depunerea de către autoritățile locale a unei propuneri de proiect pentru finanțare.

Totodată, trei municipalități – Cahul, Călărași și Ceadâr-Lunga – au primit certificate de grant, în rezultatul apelului de propuneri „Portofoliu și Inovare”, lansat în iunie 2021. Aceste trei localități vor trece prin procesul de transformare municipală, fiind asistate pe parcurs cu sprijin financiar din partea UE.

Potrivit Guvernului, primăriile vor implementa propunerile de proiecte și vor beneficia de asistență în perioada 2021–2024.