Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   TV6 și Orhei TV, amendate…

TV6 și Orhei TV, amendate cu câte 7 000 de lei pentru încălcări repetate la capitolul asigurării informării corecte

Consiliul Audiovizualului (CA) a sancționat posturile de televiziune Orhei TV și TV6 cu câte 7 000 de lei și le-a avertizat public a câte cinci ori pe fiecare pentru mai multe încălcări depistate la capitolul asigurării informării corecte, relatează Media-Azi. Sancțiunile au fost aplicate după examinarea raportului de monitorizare realizat în baza autosesizării membrului CA Ruslan Mihalevschi.

Specialiștii CA au monitorizat programul informativ „Vremea Novostei” (Время Новостей), edițiile din 9, 10 și 11 martie, ora 21:00, la TV6 și la ora 22:00 la Orhei TV. În raportul CA sunt menționate o serie de încălcări pe care le-ar fi admis ambele televiziuni la capitolul asigurării informării corecte în cadrul mai multor subiecte, cum ar fi despre presupusele laboratoarele biologice din Ucraina, declarațiile Partidului Ilan Șor cu privire la mai multe subiecte sociale din Republica Moldova, inclusiv materiale despre implicarea formațiunii în unele lucrări într-o grădiniță și altele.

Reprezentanții televiziunilor au recunoscut că au comis greșeli în materialul cu laboratoarele biologice și altele, inclusiv din cauza traducerii greșite a știrilor externe, însă consideră că au informat corect în știrile  despre apariția politicianului Ilan Șor și nu doar.

După examinarea raportului, membrii CA au avertizat public de cinci ori fiecare post de televiziune pentru încălcările depistate și cu câte 7.000 de lei pentru încălcarea repetată a obligației de a informa cu privire la un fapt sau un eveniment corect, iar informația să fie verificată și prezentată în mod imparțial și cu bună-credință.