Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Salariații care se află în…

Salariații care se află în şomaj tehnic, acordat în condițiile aplicării măsurilor de restricție pe perioada pandemiei de COVID-19, își pot ridica banii pentru indemnizație

Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) a finanţat indemnizaţiile pentru şomaj tehnic, care se acordă salariaţilor care s-au aflat în şomaj tehnic instituit de angajator ca urmare a restricţiilor impuse în starea de urgenţă în sănătate publică.

Indemnizaţia pentru şomaj tehnic este acordată conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr.316/2021 cu privire la aprobarea unor măsuri de susţinere a angajatorilor şi salariaţilor în condiţiile aplicării măsurilor de restricţie pe perioada pandemiei de COVID-19.

Astfel, persoanele vizate își pot ridica banii de la instituţiile bancare sau din orice oficiu poştal, indiferent de locul de domiciliu.

Angajatorii şi salariaţii pot solicita informații pe aspectele ce țin de acordarea și achitarea indemnizațiilor noi instituite la numărul de telefon 0 8000 1000  al Centrului de apel al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Publicitate
Publicitate