Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   R. Moldova va primi un…

R. Moldova va primi un grant din partea CEB în valoare de 900 mii de euro pentru asistența medicală acordată în contextul crizei refugiaților din Ucraina

R. Moldova va beneficia de un grant în valoare de 900 mii de euro din partea Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei (CEB). Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului a aprobat miercuri, 6 iulie, avizul consultativ privind inițierea negocierilor și aprobarea semnării proiectului Acordului de grant dintre R. Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea asistenței financiare din Fondul pentru migranți și refugiați „Sprijinirea furnizării în R. Moldova a serviciilor de sănătate pentru persoanele afectate de criza din Ucraina”.

„Proiectul va finanța retroactiv cheltuielile suportate de către sistemul național de sănătate în vederea acordării asistenței medicale atât refugiaților din Ucraina, cât și cetățenilor R. Moldova afectați de criza refugiaților”, anunță reprezentanții Parlamentului.

Asistența financiară nerambursabilă va fi utilizată de către Ministerul Sănătății, prin intermediul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, pentru fortificarea capacităților de răspuns ale sistemului de sănătate la situația de urgență, cauzată de criza refugiaților.

CEB este o bancă de dezvoltare multilaterală cu un mandat exclusiv social. Prin furnizarea de finanțare și expertiză tehnică pentru proiecte cu un impact social ridicat în statele sale membre, aceasta promovează în mod activ coeziunea socială și consolidează integrarea socială în Europa.