Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   R. Moldova va contracta un…

R. Moldova va contracta un împrumut de 34 de milioane de euro din partea BERD, pentru a construi locuințe sociale. Proiect aprobat de Guvern

R. Moldova urmează să contracteze un împrumut de 34 de milioane de euro de la Banca Europeană de Reconstrucții și Dezvoltare (BERD), pentru reabilitarea și extinderea numărului de locuințe sociale. Proiectul propus de Ministerul Muncii și Protecției Sociale a fost aprobat în ședința de astăzi a Guvernului.

În cadrul ședinței Guvernului din data de 13 martie, secretarul General de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, Alexandru Iacub, a propus spre aprobare un proiect, potrivit căruia, Republica Moldova va contracta un împrumut de la BERD pentru extinderea numărului de locuințe sociale. Proiectul a fost votat în unanimitate.

„Implementarea proiectului locuințe 3 va duce la creșterea capacităților fondului public de locuințe destinate persoanelor social-economic vulnerabile, care nu dispun de condiții satisfăcătoare de trai, modernizarea spațiilor de cazare a instituțiilor de învățământ astfel ca acestea din urmă să corespundă necesităților copiilor, inclusiv celor cu dizabilități, și să ofere un mediu de învățământ sigur și incluziv pentru toți. Reabilitarea, extinderea spațiilor de cazare ale instituțiilor de plasament pentru persoanele vârstnice care și-au pierdut autonomia precum și pentru cele cu dizabilități. Potrivit proiectului, implementarea obiectivelor se va realiza în perioada 2024-2025 Costul estimativ este circa 34 de milioane de euro”, a menționat Alexandru Iacub.

Prin intermediul acestui proiect, urmează să fie construite 450 de locuințe sociale pentru circa 1600 de beneficiari, să fie reabilitate cămine studențești pentru 730 de beneficiari și aziluri pentru bătrâni pentru 730 de beneficiari.