Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Proiectele din domeniul energetic și…

Proiectele din domeniul energetic și al infrastructurii R. Moldova susținute de Guvernul României. Andrei Spînu: „Am primit asigurări că putem conta pe tot suportul României”

Proiectele din energie și infrastructură, podurile și interconectările feroviare care să unească malurile Prutului, dar și pașii următori pentru ca OPCOM să devină operatorul de piață electrică din R. Moldova au fost subiectele discutate în cadrul unor întrevederi a vicepremierului Andrei Spînu cu oficiali de la București.

 În cadrul unei vizite oficiale întreprinsă zilele acestea la București, Andrei Spînu a avut mai multe întrevederi cu oficiali de la Ministerul Energiei al României, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Camera Deputaților, Senatul României, dar și cu reprezentanți ai unor companii românești din domeniul energetic: Nuclearelectrica, Romgaz, OMV Petrom, Transelectrica, Hidroelectrica, se arată într-un comunicat publicat vineri, 27 ianuarie.

Potrivit comunicatului, în cadrul discuțiilor cu ministrul Energiei Virgil Popescu s-a convenit asupra principalelor priorități bilaterale din domeniul energetic, dar și asupra altor acțiuni comune pentru consolidarea securității energetice a R. Moldova:

• livrarea de gaze și energie electrică;

• interconectarea liniilor electrice de înaltă tensiune (Bălți – Suceava);

• investiții românești în sectorul energetic din țara noastră;

• colaborarea în domeniul energiei nucleare.

Andrei Spînu: Am primit asigurări că putem conta pe tot suportul României

„Am primit asigurări că putem conta pe tot suportul României”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a vicepremierului.

Andrei Spînu a vizitat sediul Transelectrica unde „au fost agreați pașii următori pentru ca Operatorul Pieței de Energie Electrică și Gaze Naturale din România să devină operatorul de piață electrică din țara noastră”, se arată în comunicat.

„Suportul României pentru proiectele din energie, infrastructură și alte domenii de interes comun” au fost subiectele discuției ministrului Andrei Spînu cu Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, cu  Alina Gorghiu, președinta Senatului din România și cu membri ai Comisiei pentru Energie, Infrastructură Energetică și Resurse Minerale din Senatul României.

Totodată, în cadrul vizitei vicepremierul s-a întâlnit și cu ministrul Transporturilor și Infrastructurii din România, Sorin Grindeanu, cu care a discutat despre podurile și interconectările feroviare care să unească malurile Prutului.