Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Prețul la motorină scade sub…

Prețul la motorină scade sub 19 lei pentru un litru. Cât va costa benzina joi

Sursa foto: tegrk.ru

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a publicat noile prețuri plafon la carburanți, valabile pentru ziua de joi, 11 mai 2023. Potrivit ANRE, benzina și motorina se ieftinesc cu câte 33 de bani fiecare și, astfel, prețul la motorină scade sub 19 lei pentru un litru.

Agenția susține că în luna aprilie benzina și motorina s-au ieftinit cu peste doi lei fiecare, iar scăderea prețurilor de comercializare a carburanților „se datorează în mare parte diminuării cotațiilor Platts”.

„În ultima perioadă, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică, în cadrul exercițiului de stabilire a prețurilor maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard, înregistrează o scădere constantă a acestor valori.

Prin urmare, începând cu luna aprilie carburanții s-au ieftinit în total cu 2,26 lei/litru la benzină și 2,08 lei/litru la motorină. Totodată, prețul la motorină a scăzut sub următorul prag psihologic de 19 lei/litru”, anunță ANRE.

Astfel, pentru ziua de joi, 11 mai 2023, Agenția a stabilit următoarele prețuri maximale de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard:

  • 23,26 lei/litru – pentru benzina COR 95 (- 33 bani);
  • 18,95 lei/litru – pentru motorina standard (- 33 bani).

Scăderea prețurilor de comercializare a carburanților de către ANRE se datorează în mare parte diminuării cotațiilor Platts, indicator care stă la baza metodei actuale de determinare a nivelului prețurilor în condițiile în care R. Moldova importă produsele petroliere în proporție de 100%, mai anunță ANRE.