Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Prețul la benzină coboară sub…

Prețul la benzină coboară sub 27 de lei și ajunge la nivelul din luna aprilie, spune ANRE. Cât vor costa carburanții miercuri

Prețul la carburanți continuă să scadă. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) anunță că miercuri, 10 august, benzina se ieftinește cu 24 de bani, iar motorina – cu 23 de bani. Astfel, un litru de benzină COR 95 va costa 26 de lei și 79 de bani, iar un litru de motorină de tip standard va costa 26 de lei și 25 de bani.

„În rezultatul acestei diminuări, prețurile maximale la carburanți coboară până la nivelul acestora din luna aprilie, cumulând astfel o scădere continuă de 7,11 lei/litru pentru benzina COR 95 și 6,21 lei/litru pentru motorina standard. Aceste evoluții se datorează micșorării cotațiilor Platts la produsele derivate din petrol de la bursele internaționale”, anunță ANRE într-un comunicat.

Astfel, ANRE „asigură consumatorii finali de corectitudinea prețurilor maximale de comercializare a produselor petroliere principale de tip standard și reiterează faptul că mecanismul actual de formare a prețurilor generează prețuri corecte și transparente, care reflectă fidel atât tendințele de creștere a cotațiilor internaționale, cât și cele de scădere”.

Preţurile maxime de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard se stabilesc de către ANRE în baza Metodologiei de calcul şi aplicare a preţurilor la produsele petroliere și sunt publicate zilnic pe site-ul Agenției, iar benzinăriile din țară trebuie să le afișeze de la miezul nopții.