Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Premier Energy anunță prețul și…

Premier Energy anunță prețul și compania de la care va fi procurată energia electrică în următorul an. La licitație au participat trei agenți economici

„Premier Energy” SRL anunță că a finalizat la data de 26 martie curent licitația privind procurarea energiei electrice pentru perioada 1 aprilie 2021 – 31 martie 2022. În calitate de câștigător al licitației pentru achiziția de energie electrică a fost selectat producătorul ЗАО „Молдавская ГРЭС”, anunță „Premier Energy”.

În cadrul ședinței Comitetului de recepționare, deschidere și validare a ofertelor au participat cu oferte 3 furnizori precalificați: ЗАО „Молдавская ГРЭС”, ”DE Trading” LLC (Donbassenergo) și ”D.Trading” LLC (DTEK), se mai precizează în comunicat.

Noul preț de procurare a energiei electrice pentru volumul necesar al ÎCS „Premier Energy” SRL constituie 0,0535 USD / kWh, anunță compania, iar acesta fapt va permite furnizorului să asigure stabilitatea prețului reglementat de furnizare a energiei pentru consumatorii finali, în condițiile actuale ale indicatorilor macroeconomici.

„După semnarea contractului corespunzător de procurare a energiei electrice, acesta urmează sa fie coordonat cu ÎS „Moldelectrica” și avizat de către ANRE. Este primul an de aplicare a Procedurii de procurare a energiei electrice, Anexa la Regulile pieței energiei electrice, elaborată cu suportul Secretariatul Comunității Energetice și aprobată prin Hotărârea ANRE nr.283/2020 din 7 august 2020. Procedura aplicată a demonstrat că există potențial de concurență și aceasta a permis accesul direct al producătorilor/furnizorilor de energie locali și celor din Ucraina fără niciun intermediar”, anunță Premier Energy.

„Odată cu intrarea în vigoare a noilor Reguli ale pieței energiei electrice în luna octombrie 2021, și anume a mecanismului de echilibrare a energiei electrice, piața energiei electrice din Moldova va fi pe deplin accesibilă, fapt care va conduce la creșterea concurenței și, prin urmare, la prețuri mai avantajoase pentru consumatorii finali. Observatori ai procesului de achiziție a energiei electrice şi implementare a regulilor de piață au fost reprezentații Secretariatului Comunității Energetice împreună cu Alexandru Săndulescu, Înalt Consilier al Uniunii Europene pentru energie”, precizează compania.