Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   „Polobocul de Aur”: Producătorii de…

„Polobocul de Aur”: Producătorii de vin de casă se pot înscrie în etapa regională a concursului 

Sursa foto: CCI RM

Producătorii de vin de casă din regiunile Ungheni, Călărași și Nisporeni pot participa la etapa regională a concursului „Polobocul de Aur” care este organizat de Filiala Ungheni a Camerei de Comerț și Industrie a R. Moldova (CCI a RM), se anunță într-un comunicat, luni, 4 martie.

Potrivit organizatorilor, „la concurs se prezintă vin de casă, natural (fără adaosuri), produs din roada anului 2023. Vinul trebuie să fie prezentat în sticle de 0,75 litri, cu indicarea denumirii vinului, anului de fabricare și soiurilor de struguri folosite la fabricarea acestuia. Doritorii de a participa la concurs trebuie să prezinte câte 2 sticle de vin la Filiala Ungheni a CCI a RM. Etapa regională va fi organizată pe data de 15 martie 2024, la Filiala Ungheni a CCI a RM.

Învingătorii concursului vor fi anunțați și premiați în cadrul Zilei Naționale a Vinului, care se sărbătorește tradițional în luna octombrie, la Chișinău. Premiul mare pentru câștigătorii Concursului „Polobocul de Aur”, este un butoi de 100 de litri.

Pe parcursul celor XX ediții au fost prezentate aproximativ 9500 de mostre de vin, dintre care peste 200 au devenit învingătoare.