Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Noi fotografii dintr-un local din…

Noi fotografii dintr-un local din capitală care activează în pofida interdicțiilor. Apare directorul adjunct al ANTA

Directorul adjunct al Agenţiei Naţionale Transport Auto (ANTA), Vasile Răileanu, a fost surprins marți, 9 iunie, într-un local din Chișinău în timpul orelor de lucru, potrivit spuselor lui Sorin Stati, fost director al MoldATSA, care a publicat fotografiile pe pagina sa de Facebook.

„Marți, 9 iunie, un pic după ora 16:00, Vasile Răileanu, actualul director adjunct al ANTA, responsabil de autorizări, consuma bere într-un local care se află în imediata apropiere de clădirea Guvernului și care urma să nu activeze, ca și restul HORECA, până la 15 iunie. (…) Nu este pentru prima dată când Vasile Răileanu chefuiește în acest local în timpul orelor de lucru, își organizează aici întâlnirile sale neoficiale, pe timp de pandemie. Cine îl cunoaște pe Vasile Răileanu îi va recunoaște fizionomia cu certitudine”, a scris Stati.

Contactat de ZdG, Răileanu a menționat că nu comentează „aberațiile acestui personaj”.

„Poze luate de nu știu unde, nu știu când și în ce circumstanțe, îmbibate cu prostii. Nu ai ce comenta”, a adăugat el.

Anterior, ZdG a fost informat de către cititori despre faptul că mai multe localuri ar funcționa pentru anumiți clienți, printre care și demnitari, deși acestea, oficial, sunt închise.

Mai mult, la 28 mai, pe rețeaua de socializare Instagram au apărut fotografii și secvențe video de la o zi de naștere sărbătorită într-un restaurant din Chișinău.

Restaurantele, barurile și cafenelele au fost închise de la mijlocul lunii martie. Conform hotărârii CNESP din 25 mai, localurile de alimentație publică urmează să fie deschise din 15 iunie.

Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire sau combatere a bolilor epidemice, dacă aceasta a pus în pericol sănătatea publică, se sancționează cu amendă de la 22.500 la 25.000 de lei aplicată persoanei fizice și cu amendă de la 50.000 la 75.000 de lei aplicată persoanei juridice.

Conform informațiilor Direcției de Poliție a mun. Chișinău, până acum, a fost sancționat doar un agent economic care activa.