Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   Moldovagaz a pregătit documentele și…

Moldovagaz a pregătit documentele și merge repetat la ANRE să ceara majorarea tarifului la gaz. Anunțul făcut de Ceban

Președintele consiliului de Administrație al Moldovagaz, Vadim Ceban, anunță că în perioada imediat următoare compania va solicita repetat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică să aprobe un tarif de circa 29 de lei pentru un metru cub de gaze naturale pentru consumatorii finali. Despre asta a anunțat Ceban vineri seara în cadrul unei emisiunii Rezoomat de la RliveTV.

Directorul Moldovagaz a menționat că în cazul în care va fi aprobat, noul tarif de 29 de lei va fi aplicat în facturi începând cu 1 octombrie curent.

„Noi când am anunțat că facem calcule referitor la tariful la gaze care urmează să fie achitat de consumatori noi am menționat și despre modificarea anumitor acte normative din partea ANRE. La această etapă, eu cred că la data de 15 septembrie cred și trebuie să fie luată decizia privind modificarea metodologiei tarifare și abia după această dată vom avea posibilitatea să ne adresăm la regulator. Eventual, după data de 20 ne vom adresa la ANRE. De la 1 octombrie se schimbă formula. Calculele noastre arată, așa cum ne-am adresat și în luna iunie, iulie, un tarif de circa 29 de lei”, a declarat Vadim Ceban.

Noul tarif la gaze naturale intră în vigoare începând de vineri, 12 august. Astfel, potrivit hotărârii Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică din 4 august, care a fost publicată în Monitorul Oficial, consumatorii casnici achită în preezent 22 de lei și 99 de bani, cu TVA inclus, pentru un metru cub de gaze naturale.

Atunci, Vadim Ceban, președintele Consiliului de administrație al SA „Moldovagaz”, a menționat că proiectul de hotărâre propus de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) prin care cetățenii ar putea plăti 22 de lei și 27 de bani cu TVA inclus pentru un metru cub de gaze naturale începând cu 1 august, „nu acoperă costurile de achiziție, transport, distribuție și furnizare” a gazelor.