Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   LIVE/ Conferința „Inteligența Artificială &…

LIVE Conferința „Inteligența Artificială & Big Data”. „Trebuie să ne asigurăm că inteligența artificială este utilizată în mod etic și transparent, respectând drepturile omului și libertățile fundamentale”

Sursa foto: Captură de ecran de la eveniment

Peste 400 de persoane din opt țări au participat în prima zi a Conferinței „Inteligența Artificială & Big Data”, care se desfășoară la Chișinău în perioada 18-19 aprilie. Evenimentul a reunit experți, lideri de afaceri, reprezentanți ai sectorului educațional și autorități publice din Statele Unite, Germania, Singapore, Romania, Estonia, Letonia, Polonia și R. Moldova.

Impactul extraordinar al IA și Big Data în educație, business, securitate cibernetică, medicină, dar și alte tematici legate de tehnologiile emergente, sunt subiectele abordate în cea de-a doua zi a evenimentului.

„Sunt convins că Inteligența Artificială poate aduce beneficii semnificative dezvoltării economice. De exemplu, pentru a crește productivitatea în industrii cheie și pentru a dezvolta noi produse și servicii inovatoare, care pot stimula creșterea economică și crea noi locuri de muncă.

Totuși, este important să creăm un cadru de reglementare solid care să promoveze inovația și să protejeze interesele cetățenilor, iar Cartea Albă este un prim pas în această direcție. Trebuie să ne asigurăm că inteligența artificială este utilizată în mod etic și transparent, respectând drepturile omului și libertățile fundamentale.

Sunt convins că Republica Moldova are toate resursele și potențialul necesar pentru a deveni un lider în domeniul AI”, susține Dumitru Alaiba, ministrul Dezvoltării economice și digitalizării.

„Împreună, am explorat impactul tehnologiilor Inteligență artificială și Big Data, rolul, beneficiile și provocările pe care acestea le generează, dar și potențialul acestora de a remodela toate sferele societății și de a oferi oportunități infinite pentru dezvoltare și inovare”, susțin organizatorii.

Citește și Conferința „Inteligența Artificială & Big Data” de la Chișinău reunește autorități și experți IA din opt țări. Dorin Recean: „Putem folosi IA ca să îmbunătățim securitatea”