Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   În primele patru luni ale…

În primele patru luni ale anului au fost oferite cu aproape 25 la sută mai multe credite, în comparație cu perioada similară a anului 2020

În primele patru luni ale anului 2021 au fost acordate credite noi în valoare de 11,9 mld. lei, în creștere cu 24,8%, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, informează Monitorului Fiscal.

Cea mai mare creștere a fost înregistrată la creditele acordate pentru procurarea sau construcția imobilului, volumul cărora s-a majorat față de aprilie 2020 cu aproape 31 la sută. A fost observată o creștere și a soldului creditelor acordate sectorului agrar.

Potrivit sursei citate, cea mai mare pondere, aproape 23 la sută, revine creditelor direcționate în sectorul comerțului, urmate de cele pentru procurarea sau construcția imobilului, 18 la sută. Circa 17 la sută sunt destinate consumului, opt la sută – agriculturii, iar șapte la sută – industriei alimentare.   

Potrivit Monitorului Fiscal, majoritatea creditelor noi, 63,6 la sută din volum total, au fost acordate persoanelor juridice.