Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   În luna aprilie, SA Energocom…

În luna aprilie, SA Energocom reduce cu 100 de euro prețul gazelor vândute către Moldovagaz

Sursa foto: Inquam Photos

În luna aprilie curent, SA Energocom va vinde gaze naturale către Moldovagaz la prețul de 450 euro/1000 m3, adică cu 100 de euro. Se întâmplă după ce întreprinderea de stat a finalizat procedura de achiziție a gazelor necesare pentru luna aprilie, conform dispozițiilor Comisiei pentru Situații Excepționale și solicitării SA Moldovagaz. 

La licitația organizată pe data de 4 aprilie au fost procurate peste 30 de milioane metri cubi, la prețul sub cel oferit de Gazprom pentru Moldovagaz. 

Pe lângă gazele respective și gazele naturale comprimate (LNG) procurate în regim de testare în primele două zile din aprilie, restul necesarului de consum pentru luna în curs va fi acoperit de SA Energocom din stocurile create la începutul sezonului rece 2023-2024.

„Prețul foarte bun la care am făcut achiziții în ultimele zile ne va permite să reducem prețul de vânzare a gazelor către SA Moldovagaz. Sperăm ca în timpul apropiat să avem parte de o conjunctură de prețuri la fel de favorabile pe piață”, a declarat Victor Bînzari, directorul interimar al SA Energocom.

Conform Dispoziției CSE, în perioada ianuarie – aprilie 2024, SA Energocom vinde gaze naturale către SA Moldovagaz la preț de 550 euro/1000 m3.

În urma licitației de joi, 4 aprilie, Agenția Proprietății Publice, în calitate de acționar unic, și Consiliul societății Energocom au agreat, pentru luna aprilie, scăderea prețului respectiv la 450 euro/ 1000 m3.